onsdag 3 augusti 2016

BakgrundÅret är 2018

Ni befinner er alla i staden New York. Ni kan ha olika anledningar att vara där från att bo och arbeta till att bara vara på tillfälligt besök eller semester. Ni väljer själva.

Ni har olika ursprung och yrken, och när äventyret börjar känner ni inte varandra.

Världen har fortsatt att vara orolig och just nu balanserar många länder nära en finanskris. Däribland USA. Det märks en viss oro bland folk ni möter och många nyheter på TV ältar detta. Till allt detta varnas det för att en storm är på väg mot landet.

En natt slår stormen hårt mot staden. Hårda vindar fulla med hagel och tunga kalla droppar får alla att fly inomhus. Några gånger känns det som om staden skälver som av jordbävning. Staden tar mycket stryk och många delar blir utan ström och vatten.

När saker och ting börjar gå tillbaka till det normala bestämmer presidenten att hela Manhattan, där ni är, omedelbart ska isoleras. På grund av en mystisk sjukdom stängs hela ön av och militären slår en järnring kring staden. Det enda som får komma in är transporter med livsmedel och andra förnödenheter. Sten beslutar att alla som befinner sig på Man hattan ska få mat och husrum betald tills allt är utrett. Man uppmanar människor att försöka bete sig som vanligt, och alla kommunikationer är öppna så man kan ha normal kontakt med nära och kära utanför.

När den värsta paniken lagt sig försöker staden verkligen gå tillbaka till det normala, och förutom en och annan helikopter och några extra beväpnade vakter märker man inte så mycket.

Och där börjar äventyret...
3 kommentarer: