onsdag 5 oktober 2016

Andra speltillfälletHjältarna flyr från Finance district. Ute är det ovanligt lugnt. Ingen som inte har ett väldigt viktigt möte håller sig inne. Då och då kör en tank eller annat militärfordon förbi. Spelarna är osäkra på vad de ska ta vägen då de känner sig jagade.

Alec berättar, äntligen, om att han kommit förbi en organisation med namnet "Archangel". Gruppen bestämmer sig att gå till ett internetcafé för att kolla saken närmare. Med Alecs färdigheter är det lätt att komma åt säkerhetssidor på nätet. Bland annat lyckas de titta i övervakningskamerorna som finna lite varstans i staden. De hittar också lite filer om Archangel, men just som de håller på får de känsla att något är på väg att hända och de lämnar platsen.

Kort efter det stormas internetcaféet av ett SWAT-team. Spelarna beslutar sig att dra sig därifrån. Alec berättar att han fått förmågan att leta efter människor, föremål eller platser. Dock med en begränsad räckvidd. Då hjältarna går igenom profetian igen kommer de på att de inte letat upp "han som sett allt". De har inte heller lyckats finna "hon som vänder mörkret".

Sagt och gjort. Efter lite sökande finner de att han som sett allt finns på den östra sidan av ön i ett hamnområde. De beger sig dit och finner inte bara honom utan också en massa pestsmittade uteliggare. De anfaller och Thomas lyckas besegra dem, till priset av att han själv blir pestsmittad.

"Han som sett allt" visar sig vara en halvgalen gammal gubbe. Han berättar lite virrigt att bara Josh har de krafter som slutligen kan besegra de som kommit genom portalen. Han ger dem också rådet att leta ibland träden när han får se att Thomas är pestsjuk. Han säger också att de kedjade hela tiden blir starkare och snart inte kan besegras. Sen blir han galen i blicken och hjältarna förstår att de nog inte kan få ut mer ur honom.

Den gamle, han som sett allt.

När hjältarna ska åka ifrån hamnområdet finner de sin bill översållad med råttor och de ser en bevingad varelse flyga iväg. Då de enda träden de känner till på nära håll växer i Central Park beger de sig dit. Där finner de en kvinna jagad av fem stycken gängmedlemmar. Hon visar att hon äger förmågan att skjuta "taggar" ur händerna, men hjältarna ser att hon kommer att få svårt mot gängmedlemmarna och beslutar sig för att rädda henne.

En kort strid uppstår. Josh blir skjuten och faller i koma, men de lyckas rädda kvinnan och besegra gängmedlemmarna. Lyckligtvis äger kvinnan, som presenterar sig som Alicia Rosewell, kan också hela människor. Hon lyckas inte bara hela Josh utan botar också Thomas. Spelarna förstår att hon är en av dem och hon beslutar sig för att följa med dem.

Gängledare
Efter striden samlar de ihop sig hos Josh. De beslutar sig för att försöka hitta någon av de som kommit ur portalen och finner att en av dem befinner sig i ett hus i Harlem. Runt huset är det fullt av gängmedlemmar som blivit helt besatta av tanken på att följa sin ledare och ta över världen. Då hjältarnas förmågor hela tiden ökar och tillkommer beslutar de sig för att ta sig genom kloakerna och låta Josh, som nu kan teleportera även människor, få in dem i huset.

Planen fungerar perfekt och de kommer in i huset utan att behöva möta alla gängmedlemmar. Det blir en fruktansvärd strid i huset. Ares Lock, som har förvandlats till en livsfarlig soldat, ger hjältarna stora problem. Genom att använda sina förmågor väl kan Thomas, som nu kan förvandla ett svärd till ett högst dödligt vapen, ha ihjäl Ares. Hans själ lyckas dock komma undan.

Ares Lock

När Ares ar besegrad för stunden och Harlem är rensat, tycker hjältarna att det nog är dags att finna den där kvinnan som kan vända mörkret. Detta efter att Alicia berättat att det minsann inte är hon. Alec, som fått vingar, flyger över staden och söker. Han hittar henne i Meatpacking District, men innan han kan meddela de andra blir han jagad av en stor svärm med gräshoppor.

Med hjälp av Mary kommer han undan, men hjältarna beslutar sig för att ta sig till MPD med bil. På vägen dit ringer en viss Arthur Ridge. Han frågar efter Alec. Alec får kalla fötter och slänger sin telefon genom fönstret, utan att ta reda på vad Arthur egentligen ville.

Sedan fortsätter de vidare i natten...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar