lördag 8 oktober 2016

Andra speltillfället II


Efter lite tid lyckas hjältarna hitta "Hon som vänder mörkret" på ett café i Meatpacking District. Det visar sig att hon heter Wyndy Yang och på hennes ställe känner hjältarna för första gången på länge ett visst lugnt. Äntligen får de dessutom lite information som förklarar ett och annat. Först berättar hon:

”I urtiden var kaos
Makterna rasade i ett evigt krig mot varandra utan 
Vandraren, den gamle, samlade 12 hjältar att sluta kriget
De band sin själar i en ed
Att försvara världen i all evighet
Hjältarna var framgångsrika och under några eoner var det fred
Men ”Han som skapar obalansen” väckte 12 egna kämpar
Efter långa strider lyckades de edsvurna binda obalansen krigare i tidens kedjor
Men han som skapar obalansen vakar
Söker vägar
Att befria de kedjade
för att ta makten över världen, tiden och evigheten…”

Nu får de veta att de har själarna till edsvurna hjältar vars uppgift är att hålla "De kedjade" fångade. Wyndy berättar också att både hjältarna och De kedjade hela tiden blir starkare. Just nu kan hon hålla dem fångade på Manhattan, men snart är de starka nog att åkalla Han som skapar obalansen, och då kan inget stoppa dem från att ta över världen.

Efter lite diskussion förstår också hjältarna att det är viktigt att ta vissa områden samt att hitta de talismaner som tillhör dem. Med talismanerna kan de binda de kedjades själar, så de inte kommer tillbaka i nya skepnader. De förstår också att de artefakter de hittade i kloakerna är tre av dessa talismaner.

Efter mötet med Wyndy beslutar de sig för att nästa steg måste vara att hitta de resterande talismanerna och även hitta de hjältar som finns där ute som de ännu inte träffat. Alec försöker finna talismanerna och får en synod var några av dem finns.

Hjältarna tar sig dit. Där blir de attackerade av två av de kedjade (Pest, och Hunger). Efter en kort strid lyckas hjältarna jaga bort dem och hitta tre av de saknade talismanerna.

När speltillfället slutar förstår de att de nu går in i en ny fas. Nu känner de till de kedjade, men de kedjade är mer än medvetna om dem. Tiden tickar på...

Alec...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar