lördag 10 september 2016

Första speltillfället...

Äventyrens stad

Första speltillfället idag. Allt började med att äventyrarna möts på Marys Diner där plötsligt hela världen "fryses". Bara karaktärerna och en besökare, en man i skitig och sliten märkeskostym, kan röra sig som vanligt. På restaurangens TV se man plötsligt en figur som berättar en profetia:

"Jag ser ett torn, ett fängelse av girighet byggt
Jag ser en port av mörker, en väg till evig smärta
Bortom porten ser jag länkar att brista
och kättrade tolv
söker åter 
vad väktarna dem förvägrat

Hör upp 
ni som givit ed
Vakna väktare
och sök den äldste
Han som allting sett, allting hört och vakat sedan tidens gryning

Sök den leende dåren
som sett bortom visdomens källa, skingraren av mörker och skrattets smed
han som alla ser, men ingen känner
Sök hon
som vänder mörker, värmer i kylan och helar det mörkaste sinne

Slutligen jag ser
Endast den 
som kan styra tomrummet
kan också återställa 
den kruka som krossats"

Sedan tystnar det. Mannen i den skitiga kostymen förstår att det är något speciellt med karaktärerna och försöker förklara att de måste hjälpa honom. Han berättar om en hemsk händelse och vill ge dem 10 000 $. Karaktärerna har svårt att förstå mannen, men de förstår att han och några andra försökt frammana något och att det gått snett. Mannen heter Calvin Horatius III och jobbar som riskkapitalist.

Mitt i babblandet får plötsligt en av karaktärerna en känsla av att något snart kommer att hända och får en ingivelse att alla borde kasta sig i skydd. Nästan samtidigt exploderar skyltfönsterna och lokalen fylls av kulor och glassplitter. Gästerna blir träffade, även Calvin, och världen blir ett kaos av blod och förödelse. Karaktärerna ser att det är en pickup som kör förbi med unga gängmedlemmar som avfyrar automatkarbiner. En av karaktärerna ser att det är ett gäng från Harlem, även om de inte har några gängattribut på sig.

När allt lagt sig inser karaktärerna att de kommer att bli fast här om de inte drar snabbt. De söker snabbt igenom Calvins kläder och finner ett visitkort till en viss John Corvin. De flyr sedan fältet och de sista de ser innan de försvinner runt närmaste hörn är att en stor svart bil stannar utanför dinern och fyra svartklädda "tjänstemän" går in.

Sedan flyr karaktärerna ut på New Yorks gator...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar