onsdag 14 september 2016

Första speltillfället II


Forts...

Efter incidenten på dinern samlas karaktärerna i en av deras lägenheter för att omgruppera. Efter lite rådslag beslutar de sig för att bege sig till kontoret där Calvin Horatius III arbetar.

De får tala med en receptionist som är artig och trevligt men enormt tydlig med att de inte får träffa Calvins chef. En av spelarna, Mike, lämnar sitt visitkort och ber chefen ringa honom.

När de går ut från kontoret får en av karaktärerna en syn, och han säger att han ser "The Fool" på Times square.


Gruppen beslutar sig för att dela upp sig. Mike beger sig till Calvins lägenhet, medan de andra beger sig till Time square. Där möter de en gycklare som underhåller med en apa på sin axel. Det vettigaste de får ur honom är följande:

”Stora träd har djupa rötter
som tar sin kraft ur gömda skatter
Kanske står du på det du söker
du ser om du vågar
gå på ditt stora huvud”

Gruppen misstänker att de måste ta sig ner i kloakerna på något sätt för att ta sig in någonstans. Med detta i bakhuvudet beger de sig tillbaka till lägenheten, där de träffar Mike som lyckats ta sig in i Calvins lägenhet. Det enda av värde han har hittat är visitkort från följande personer:

John Corvin
Ares Lock
Jeb McArthur
Crista Kennedy


Spelarna förstår att de har del i allt det som sker. 

Nu börjar också karaktärerna få konstiga förmågor. Mike har märkt att han kan skapa en chockvåg genom att slå ner i marken.

Spelarna bestämmer sig för att åter dela upp sig. Josh och Thomas beger sig ner till Finance district för att "spana runt lite" och Theodore beger sig till harlem för att snoka runt. Mike och Mary börjar planera för hur de ska kunna ta sig ner i kloakerna...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar